Loading...

Looptechnische analyse

Een correcte en efficiënte looptechniek is belangrijk om het risico op blessures zo laag mogelijk te houden. Het aanpassen van deze looptechniek zorgt ervoor dat de belasting op onder andere spieren en gewrichten verminderd, waardoor het risico op (nieuwe) blessures verminderd.

Intake en screening ifv loopactiviteiten

Om een volledig beeld te krijgen van de loper of sporter, wordt gestart met een uitgebreid intake gesprek. Hierbij worden de huidige fysieke klachten, voorgeschiedenis, loopbelasting en sportieve doelstellingen besproken.

Hierna volgt een screening van de loper. In een uitgebreid lichamelijk onderzoek wordt onder andere gekeken naar mobiliteit, stabiliteit, spierkracht en functionele mogelijkheden.

Looptechnische analyse

Daarna starten we met een looptechnische analyse op verschillende tempo’s. Op een loopband wordt gekeken naar de looptechniek vanuit verschillende oogpunten. Hierna maken we een individuele analyse op basis van de beelden, en dit met een gespecialiseerd programma. Mogelijke tekortkomingen in techniek worden gekoppeld aan de voorgeschiedenis en huidige klachten van de sporter, om van daaruit specifieke behandeldoelen te bepalen. Deze resultaten worden tevens uitgebreid besproken met de sporter.

Aanpassen looptechniek – oefentherapie

De volgende stap is uiteraard het corrigeren van deze looptechniek. Met behulp van visuele feedback, cues en oefentherapie wordt gekeken welke invloed er is op de loopmechanica (running retraining). De sporter wordt eveneens voorzien van trainingsadvies, indien de fout zich tevens bevindt in de load management (trainingsinhoud en – opbouw).

Evaluatie en opvolging

De sporter zal verder worden opgevolgd en dit proces wordt op een later tijdstip geëvalueerd en/of bijgestuurd.

Afspraken en overzicht prijzen

De volledige looptechnische analyse wordt opgesplitst in 2 aparte behandelmomenten.

Op het eerste moment wordt de intake, screening en looptechnische analyse uitgevoerd. Hiervoor is het aan te raden om een (aansluitende) short te dragen, een T-shirt in een opvallend andere kleur, huidige loopschoenen en eventuele steunzolen.

Op een tweede behandelmoment corrigeren we de looptechniek en stellen we een oefenschema op.

Indien gewenst, is ook hierna nog opvolging mogelijk!

Voor meer informatie kan U steeds telefonisch contact met ons opnemen.

Looptechnische analyse
Looptechnische analyse
Looptechnische analyse
Looptechnische analyse